Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

Rehberlik kişinin bir bütün olarak gelişmesini ve kendisini tanımasını hedeflemektedir. Rehberlik servisi öğrencilerimizle problem odaklı değil,gelişimsel rehberlik modeli temelli çalışmalar planlamaktadır.Öğrenciler sadece bir yönüyle değil bütünüyle gözlenmektedir. Rehberlik servisi , öğrencilere ;

-Duygusal gelişim,

-Zihinsel gelişim,

-Ahlâki gelişim,

-Fiziksel gelişim,

gibi gelişim alanlarının tümünü dikkate alarak yaklaşır.

Rehberlik çalışmalarında sınıf düzeylerine uygun olarak aynı amaç doğrultusunda farklı etkinlikler yapılmaktadır.

Öğrencilere ve anne/babalarına ihtiyaçları doğrultusunda seminerler verilmektedir.

Yine öğrenci ihtiyacına göre bireysel ya da grup rehberliğiyle gelişime katkı sağlanmaktadır.

Unutmamalıyız ki Psikolojik Danışmanın elinde Sihirli Değnek yoktur ve anında problem çözülmez.

Psikolojik Danışman çözüm sürecine yardımcı olur , gerektiğinde yol gösterir ya da yönlendirme yapar.

Kişi kendi problemini kendi çözebilecek kapasitededir. Ancak çözüm sürecinde destek gerekebilir.

İşte kişinin ihtiyaç duyduğu o destek için Rehberlik Servisi ve Psikolojik Danışman vardır.

İbrahim UZUN

Uzm. Psikolojik Danışman